Parlementsverkiezingen in het buitenland

Ambassade van Roemenië

Op 5 en 6 december jongstleden vonden in Roemenië verkiezingen plaats voor het nieuwe nationale parlement.
In Nederland zijn 39.340 geregistreerde inwoners met de Roemeense nationaliteit.

De Roemeense ambassade faciliteerde, in samenwerking met het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken, op vier locaties verspreid door het land stembureaus.
Er kon gestemd worden in Den Haag, Amsterdam, Eindhoven en Den Bosch.

Crowd Management Architects heeft voor alle locaties het (corona) crowd management plan geschreven en uitgevoerd.


OPNEMEN LOCATIES

Per locatie is een scan gemaakt waar eventuele knelpunten zouden ontstaan. 
Er is hierbij gekeken naar de capaciteit van de locaties, routing in het gebouw. Mogelijkheden tot rijvorming, met inachtneming van corona-regels, op het buitenterrein.

SIGNING

De locatie is zodanig ingericht dat het mogelijk was om eenrichtingsverkeer in te stellen. Om dit aan alle bezoekers duidelijk te maken is de locatie voorzien van vloerstickers welke deze route aangeven en tegelijkertijd ook een gepaste onderlinge afstand markeren. 

TOEZICHT STEMBUREAUS

Op alle locaties zijn toezichthouders ingezet welke geassisteerd hebben bij het naleven van alle corona-maatregelen. In nauw overleg met de aanwezige security-medewerkers zijn opstoppingen en andere problemen voorkomen.

HYGIENE

Alle ruimtes zijn voorzien van hygiëne-oplossingen in de vorm van een zuil met signing waarop ruimte is voor een desinfectie-spray welke zowel voor de handen als voor harde oppervlakken kan worden gebruikt.